Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Els comuns reclamen 1.000 MEUR per a habitatge i regular els lloguers de temporada per aprovar els pressupostos

Albiach, a Aragonès: "Si el Hard Rock té suport d'una majoria no entenc per què no aprova comptes amb aquesta majoria"

|

- Publicitat -

Els comuns han fixat com a nova condició per aprovar pressupostos que es destini 1.000 milions d’euros (MEUR) en habitatge i que el Govern reguli els lloguers de temporada. Així ho ha dit la presidenta de grup parlamentari, Jéssica Albiach, en una roda de premsa a la seu de la formació, des d’on ha assenyalat que l’habitatge és una de els seves “prioritats”. A banda, els comuns segueixen insistint que el Hard Rock és una línia vermella per al pacte. Així, Albiach ha replicat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després que durant el monogràfic de sequera argumentés que el macroprojecte compta amb el suport d’una majoria al Parlament. “Doncs no entenc per què no aprova els comptes amb aquesta majoria”, ha demanat.

Albiach ha insistit que per a ells cal “descartar aquest disbarat”, ha advertit que són “gent de paraula” i ha afirmat que mantenen que sense aquesta condició no es pot comptar amb ells per aprovar els pressupostos.

Publicitat

Sobre la possibilitat que s’aprovés una moratòria al projecte, davant la situació de sequera, per posposar el debat durant un any, Albiach no ha volgut entrar a valorar si això podria ser un bon encaix perquè, segons ha dit, el Govern no els ho ha plantejat. “No entraré a especular sobre una proposta que el Govern no m’ha traslladat, preferim ser prudents i esperar a saber si el Govern té alguna proposta; nosaltres estem oberts a rebre-la, estudiar-la i valorar-la”, ha dit.

L’habitatge, una prioritat

A banda del Hard Rock, els comuns han fixat l’habitatge com una prioritat i han exigit que els nous comptes destinin 1.000 MEUR a aquestes polítiques.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona

A més, han demanat que el Govern reguli els lloguers de temporada, que Albiach ha dit que ara mateix són “la porta de darrere” per fer increments de preu al lloguer. Per tal de “tancar” aquesta porta, els comuns plantegen que Catalunya dissenyi una regulació pròpia, que podria ser a través de modificacions del Codi Civil, per exemple, que especifiqués els requisits per definir què és lloguer de temporada i què no.

En qualsevol cas, ha subratllat que aquesta nova regulació s’hauria de treballar conjuntament amb els comuns durant la negociació dels pressupostos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut