Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Els comuns rebutgen l’oferta del Govern i lamenten que no s’ha proposat “res que incomodi al PSC, a la Caixa o als inversors”

|

- Publicitat -

Els comuns s’han plantat i han rebutjat l’última proposta del Govern, la qual buscava convèncer els de Jéssica Albiach per tal d’arribar a un acord pels pressupostos. L’executiu català ha fet arribar als comuns una proposta d’acord a última hora, en què ofereix estudiar una moratòria als macroprojectes amb motiu de la sequera, modificar els impostos als casinos i un decret per planificar el joc, així com ampliar partides per a habitatge i salut. 

No obstant això, aquesta última oferta no ha estat suficient perquè els comuns s’inclinin cap al vot favorable als pressupostos. Des de la formació, subratllen que el mateix Govern afirma que la moratòria no afectaria el Hard Rock perquè el Camp de Tarragona no està en emergència i encara falta molt temps per posar en marxa el projecte. “Una moratòria que no és una moratòria. Res que incomodi al PSC, a la Caixa o als inversors”, ha lamentat el portaveu dels comuns, David Cid.

Publicitat

Els comuns mantenen que aturar el pla director urbanístic del Hard Rock és una decisió política i insisteixen en demanar un compromís explícit del president Aragonès d’aturar-lo, tot i que el Govern ja va assegurar que no tenia marge per a fer-ho. “En política no tot és el relat i la comunicació. Són coses tangibles. Es vol o no es vol fer el Hard Rock? Aquesta és la pregunta”, ha afegit Cid en el seu missatge a les xarxes socials.

Pel que fa a la fiscalitat al joc, els comuns recelen del Govern perquè, segons En Comú Podem, l’executiu català s’ha posat en contacte amb els inversors per saber quina fiscalitat estarien disposats a acceptar per continuar amb el Hard Rock. D’aquesta manera, els comuns creuen que encara que es revertís la fiscalitat aprovada al 2014 i es tornés a situar en el 55%, el Hard Rock tiraria endavant. A més a més, fonts dels comuns asseguren que el Govern els ha traslladat que el pla director urbanístic tirarà endavant i que formalitzaran l’opció de compra; per si no n’hi hagués prou, segons les mateixes fonts, el PSC no accepta canvis en la fiscalitat ni tampoc una moratòria per als macroprojectes amb motiu de la sequera.

Tot i que hores d’ara no es veu marge per un acord, el grup de Jéssica Albiach assegura que estan disposats retirar l’esmena a la totalitat fins a última hora si Aragonès diu que està disposat a aturar el Hard Rock.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut