Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els comuns pressionen per tancar l’acord del català i intenten arrossegar-hi la CUP

|

- Publicitat -

Pel portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, s’hauria d’aprovar l’acord del català avui mateix que estan engegant amb el PSC, Esquerra Republicana i Junts. La CUP està a la línia difosa i encara no s’ha decantat.

Joan Mena ha assegurat que només “amb una llei transversal, i no amb un decret, es pot legislar” sobre els drets lingüístics. El portaveu de Catalunya en Comú ha manifestat que els partits estan “molt a prop” d’arribar a l’acord per “protegir el català a l’escola” i des del partit esperen que es tanqui avui.

Publicitat

Cal recordar que la setmana passada els quatre grups es van reunir diverses vegades per accelerar el pacte, que ha de tenir una forma diferent de la del 24 de març: en comptes de modificar la Llei de Política Lingüística, ara s’està treballant per a aprovar una nova llei que permeti protegir el català a les escoles davant de la sentència del 25% del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El divendres passat, la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, va anunciar que l’acord entre els quatre era “a prop”. “Després de tancar-lo, haurem d’aprendre del que ha passat, perquè la llengua i el sistema públic d’educació han d’estar per sobre de personalismes i partidismes”, ha afegit. Mena ha afirmat que des d’En Comú Podem van plantejar un acord “transversal” i ha dit que esperen poder fixar un acord amb el PSC, ERC, Junts. “Estaria bé que altres forces polítiques s’hi sumessin”, ha conclòs.

Mena ha assegurat en una roda de premsa a la seu del partit que la posició política d’En Comú Podem és “continuar treballant per blindar el model d’immersió lingüística, perquè el sistema educatiu de Catalunya no estigui sotmès a les ambigüitats de determinats espais polítics, i perquè el català continuï sent la llengua vehicular”.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

El portaveu dels comuns ha dit que és “optimista” i espera que l’acord es pugui “tancar avui”. “Ja anem fora de termini, volem que l’acord es tanqui i les últimes hores sempre són les més importants”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut