Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Els comuns prefereixen la corrupció del PSC abans que un pacte amb JxCat a la DIBA

Descarten una moció de censura contra Núria Marín si Junts en forma part

Agències 11/12/2020
Pla mitjà del diputat de CatECP David Cid mostrant una fotografia d'una olivera monumental durant el debat al Parlament de la proposició de llei el 3 de juny del 2020 (horitzontal)

El diputat de CatECP al Parlament David Cid ha descartat aquest divendres donar suport a una moció de censura a la Diputació de Barcelona contra la socialista Núria Marín si JxCat forma part del pacte. En roda de premsa, Cid ha retret a ERC plantejar un “canvi” a la Diputació per fer un govern que “no és d’esquerres ni honest”. Ha dit que no es pot pactar amb forces que “tenen a la seva bancada persones imputades per corrupció”, en referència a JxCat. “És una incongruència”, ha apuntat Cid. Els comuns han afirmat que en cas que es confirmin les investigacions sobre Marín al voltant del cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet aquesta haurà de dimitir.

Cid ha recordat que els comuns fa sis mesos que demanen “explicacions” i “transparència” a Núria Marín. També ha argumentat que l’actual govern a la Diputació de Barcelona “no és el que volíem” perquè JxCat no és una formació “progressista”. “Em sorprèn que ERC proposi una aliança quan sap que amb JxCat no hi volem arribar a acords”, ha subratllat.

Cid ha assegurat que JxCat té dos diputats provincials i una assessora “imputats per corrupció”. També ha dit que és “contradictori” que ERC digui que Marín ha de plegar i a la vegada “voler investir” Laura Borràs com a presidenta de la Generalitat. “ERC amb una mà vol fer una cosa i amb l’altra una altra. Ens trobaran amb governs d’esquerres i honestos”, ha sentenciat Cid.