Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els comuns, disposats a “fer suar la samarreta” a ERC a la vegada que els preocupa una pròrroga als pressupostos

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha afirmat que la seva agrupació està disposada a “fer suar la samarreta” al govern d’ERC i que no els donaran suport incondicional perquè no és un govern “humil” i, a parer seu, està centrat en la supèrbia. La líder d’ECP ha carregat contra la insistència d’Aragonès perquè Junts aprovi els pressupostos mantenint l’argument que “no té sentit que vulgui fer els mateixos pressupostos” que els elaborats durant el govern de coalició, ara que ERC governa en solitari. A la vegada, però, Albiach també ha mostrat preocupació per la possible pròrroga als pressupostos, situació a la qual s’arribarà si no s’aconsegueixen aprovar.

La líder dels Comuns ha demanat a ERC que “deixi de demanar a Junts el vot pels pressupostos catalans”. “No té sentit que un govern en solitari vulgui fer els mateixos pressupostos que estava elaborant Junts”, ha reflexionat en veu alta durant l’acte Sumem per Guanyar celebrat a Castelldefels.

Publicitat

Respecte de la hipotètica pròrroga als pressupostos, situació a què també s’ha referit el líder del PSC durant un acte dels socialistes, Albiach ha dit estar “preocupada”, tot i que la seva agrupació no s’ha mostrat, fins ara, favorable als comptes. Tanmateix, durant l’acte ha mantingut que “ERC té moltes cares i li farem suar la samarreta”, assegurant que aniran “negociació a negociació” perquè “no saben si el govern actual s’aixecarà amb el peu dret o amb l’esquerra”.

Finalment, la presidenta dels comuns també lamenta la manca de claredat del president Aragonès respecte de com afrontar la crisi. “L’altre dia parlava d’un escut social de 300 milions d’euros, cosa que suposaria 39 euros per cap a Catalunya”, dades que ha comparat amb les Illes Balears, on la presidenta ha apostat per un escut de 169 euros per persona, i ha conclòs que “el que proposa Aragonès no és un escut social, és un colador“.

Et pot interessar  Albiach, sobre pressupostos: "La condició imprescindible és que no s'aprovi el PDU del Hard Rock"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut