Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Els comuns denuncien que Núria Marín “va protegir els denunciats abans que la ciutadania”

|

- Publicitat -

El grup municipal de l’Hospitalet En Comú Podem, que actua com a acusació popular al cas del Consell Esportiu, assegura que el bolcat del mòbil de Núria Marín demostra que “va fer costat” als dos regidors denunciats, Cristian Alcázar i Cris Plaza, acusats formalment per la Fiscalia per un delicte d’estafa i un altre contra la seguretat social en una peça separada per l’acomiadament de Plaza. “Va preferir protegir els denunciats abans que a la ciutadania a la qual representa”, lamenten en un comunicat. Ana González, portaveu dels comuns, afegeix que del bolcat també es desprèn que Marín va tenir coneixement de l’acomiadament de Plaza i que els va protegir perquè formaven part del seu “cercle de confiança”.

Al comunicat, que coincideix amb el segon aniversari de les primeres detencions del cas, Ana González lamenta que, “en la seva doble condició de màxima autoritat de la ciutat i cap de la Guàrdia Urbana, no va recollir la informació del cas que suposadament se li lliuraria, no va posar en coneixement dels òrgans judicials les possibles conductes comeses, ni va adoptar mesures cautelars respecte als regidors Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza”.

Publicitat

Tot i que els dos regidors van acabar dimitint, González insisteix que el del deure de Marín com a alcaldessa hauria d’haver estat apartar-los en el moment en què va ser coneixedora dels fets. “Li ho vam demanar en reiterades ocasions, ja des de l’inici del cas”, irecorda la portaveu de l’Hospitalet En Comú Podem.

“Més enllà de les conseqüències penals, que haurà de determinar la jutgessa, el contingut de les converses telefòniques haurien de tenir conseqüències per ètica i responsabilitat política, ja que confirmen que l’alcaldessa va fer costat amb els denunciats i no va assumir la seva responsabilitat en ser informada dels fets o quan el mateix Plaza li confirmaria que va fer una acta inventada i el senyor Alcázar la va signar “sense saber-ho”, afegeix la portaveu del grup municipal de l’Hospitalet en Comú Podem.

Et pot interessar  Illa qüestiona que l'independentisme vulgui "revalidar" la majoria però veu "possible" una coalició amb Comuns i ERC

A dia d’avui s’han obert dues peces separades del cas del Consell Esportiu, una relacionada amb l’acomiadament i la indemnització de Plaza, i una altra traslladada al jutjat de Cornellà, però continua en fase d’instrucció tot el que es refereix a les subvencions, a l’espera d’una pericial comptable sol·licitada a Intervenció General de l’Estat, per tal d’esclarir definitivament els últims detalls sobre les dobles i triples comptabilitats.

Per aquest motiu, l’Hospitalet En Comú Podem s’ha oposat per escrit a la sol·licitud de sobreseïment provisional de l’alcaldessa Núria Marín, investigada per omissió del deure de perseguir delictes.

“Volem arribar al fons d’aquest assumpte caigui qui caigui. La regeneració democràtica i recuperar la confiança en les institucions de la ciutat és prioritària per a nosaltres”, conclou Ana González.

Atestat policial

Per a la Policia Nacional, l’anàlisi del contingut del mòbil de Núria Marín, reforça la idea que l’alcaldessa hauria pogut incórrer en un delicte d’omissió del deure de perseguir un delicte.

Quan la jutgessa que porta el cas encara ha de decidir si arxiva la imputació de Núria Marín com demana la Fiscalia, l’atestat policial recorda que aquesta va tenir coneixement “clar, exprés i concret” de les nombroses irregularitats que s’estaven cometent al Consell Esportiu a través del regidor Jaume Graells i dels propis regidors denunciats.

Malgrat disposar de tota aquesta informació, s’afegeix, l’alcaldessa, en comptes de prendre les mesures que el seu càrrec li permetia, com ara obrir expedients disciplinaris i d’investigació, va optar per no fer res, “inacció” que els denunciats van utilitzar per articular mecanismes per desacreditar Jaume Graells així com “elaborar estratègies per blanquejar” les actuacions. Estratègies, apunta la policia, on hi participa la mateixa alcaldessa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut