Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Els comuns contradiuen Urtasun i refreden l’amnistia

Avisen a Junts i ERC que una amnistia "requereix temps": "Hem de posar tots voluntat perquè tiri endavant"

|

- Publicitat -

Mena assegura que les “crides al transfuguisme” no prosperaran i dona per feta la “investidura fallida” de Feijóo 

El portaveu dels comuns, Joan Mena, avisa que la negociació per una amnistia “requereix temps” davant les exigències d’ERC i Junts perquè aquesta es materialitzi abans d’una eventual investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. “És una negociació complexa i hem de posar tots voluntat perquè tiri endavant”, ha afirmat aquest dilluns. Mena ha defensat que la posició dels comuns “és clara” sobre la desjudicialització del conflicte i ha instat el PSOE a “posar-se a treballar” per tancar un acord d’investidura. D’altra banda, el portaveu s’ha mostrat convençut que les crides al transfuguisme del Partit Popular (PP) “no prosperaran” i ha donat per feta la “investidura fallida” del seu líder, Alberto Núñez Feijóo. 

Publicitat

Sobre la negociació per a la investidura del candidat del PSOE, Mena ha dit que els comuns defensen “explorar la possibilitat” que el pacte vagi més enllà i inclogui un “acord de polítiques concretes” que faciliti, entre d’altres, l’aprovació els pressupostos generals de l’Estat. “Serà fonamental per al desenvolupament d’aquest govern”, ha subratllat. 

Manifestació del PP a Madrid contra l’amnistia 

Sobre la manifestació convocada aquest passat diumenge pel Partit Popular a Madrid en contra de l’amnistia, Mena ha afirmat que aquesta va ser una mostra del “fracàs” de Feijóo aquesta propera setmana en el debat d’investidura, que comença aquest dimarts al Congrés dels Diputats. El portaveu ha titllat la investidura del popular com “un simulacre que no és creïble ni pels seus votants” i ha insistit que Feijóo “només pot estar a l’oposició”. 

Et pot interessar  Albiach denuncia els "incompliments" d'Aragonès en la rehabilitació d'habitatges: "No ha posat un sol euro"

Pel que fa a les “crides al transfuguisme” fetes des de les files del PP, Mena s’ha mostrat convençut que fracassaran i, a més, ha defensat que “són una mostra de la desesperació” dels populars. “Apel·lar al transfuguisme és apel·lar a la falta d’ètica”, ha constatat. 

Així mateix, el portaveu dels comuns ha afirmat que la “derrota de Feijóo” en el debat d’investidura serà el que doni la “possibilitat” perquè la resta de forces “plurinacionals” rubriquin un pacte de govern “progressista”. 

Debat de política general al Parlament 

Mena també s’ha referit al debat de política general que aquest dimarts se celebrarà al Parlament de Catalunya i ha afirmat que des dels comuns consideren que aquest ha de servir perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “demostri que té sentit acabar la legislatura”. 

“Des de l’inici de la legislatura hem demanat a Aragonès que defineixi el seu rumb per Catalunya, estem a punt d’arribar a la meitat de la legislatura i no coneixem quin és el seu rumb”, ha lamentat Mena, que alhora ha afirmat que “espera” que el discurs del president serveixi per demostrar “si ha trobat el rumb o si continua perdut”. 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut