Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els comuns avisen ERC que no aprovaran els pressupostos a menys que es rescati la sanitat pública

|

- Publicitat -

Els dies passen i el termini per presentar i aprovar els pressupostos del 2023 s’escurça. Tant el Govern com els socis prioritaris per aprovar-los ho saben, motiu pel qual ara, superada la primera setmana marcada pels festius de desembre, els comuns, que són un d’aquests socis prioritaris, han fet públiques les seves exigències i línies vermelles que condicionaran el vot, favorable o no, als comptes.

El grup de Jéssica Albiach col·loca la sanitat pública catalana al centre de la qüestió, i avisa ERC que els pressupostos “pengen d’un fil” si no accepta un “pla de rescat” a la sanitat pública. En Comú Podem denuncia que hi ha llistes d’espera de fins a 30 dies per a les visites del metge de capçalera, i que el temps d’espera per a veure un especialista també és més llarg del que hauria de ser. En aquest sentit, els liles demanen que el 25% del pressupost de salut es destini a l’atenció primària i a millorar les condicions dels professionals sanitaris. “Les nostres propostes són les mateixes que reclama el Sindicat de Metges”, ha assenyalat el portaveu dels comuns, Joan Mena, que ha reiterat que si ara com ara no hi ha pressupostos “no és per la falta de voluntat d’ECP, sinó del govern d’ERC”.

Publicitat

Així, els comuns avisen que no signaran “cap acord que doni l’esquena a la situació límit” sanitària. La formació sap que els seus vots no són suficients per a aprovar els comptes, però que alhora resulten “indispensables” per tirar-los endavant, tal com ha assenyalat Mena, tot insistint que per complir l’objectiu d’iniciar el tràmit dels pressupostos abans d’acabar l’any el Govern ha d'”acceptar la proposta d’En Comú Podem per blindar l’atenció pública”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v

Ara mateix, el Govern manté contacte constant amb els comuns, que és el grup amb qui més ha avançat en les negociacions malgrat les seves crítiques, a la vegada que també parla amb PSC i amb JxCat. A En Comú Podem no l’afecten les altres negociacions que du a terme el govern, i insisteixen que amb qui parlen i han d’arribar a acords és amb ERC. Tanmateix, critiquen que el PSC “no posi el focus” en millorar la partida destinada a l’atenció primària i que sí que ho faci “en projectes caducats”, com ara el Hard Rock, l’Aeroport del Prat o el Quart Cinturó.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut