Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Els comuns apunten que la condonació del deute a Catalunya pot ser “un acord bastant transversal”

Mena celebra la defensa de l'amnistia per part del PSOE: "És una molt bona notícia"

|

- Publicitat -

Els comuns han apuntat que la condonació del deute a Catalunya pot ser “un acord bastant transversal”, tenint en compte que comunitats autònomes governades pel PSOE i pel PP també ho reclamen. Ho ha dit el portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, ja que una de les carpetes que hi ha sobre la taula en la negociació de la investidura per part dels partits independentistes, és acabar amb el deute del fons de liquiditat autonòmica (FLA). Mena també s’ha referit a la defensa de l’amnistia per part de Pedro Sánchez o Salvador Illa aquest darrer cap de setmana. Els comuns ho han celebrat: “És una bona notícia”. A més, han recordat que la formació de Jéssica Albiach defensen aquesta mesura des de fa diverses setmanes.

Des del faristol de la seu dels comuns, Mena ha assegurat que el reconeixement de l’amnistia des de les files socialistes és un “pas endavant per consolidar l’acord d’investidura” per tirar endavant polítiques d’esquerres. En aquest sentit, ja ha avisat que no entendria que una força progressista no donés suport a Pedro Sánchez perquè “l’alternativa és la ultradreta”, ha recordat Mena.

Publicitat

Aquestes paraules les ha repetit quan ha estat preguntat per les crítiques de Podem cap a l’acord entre Sumar i el PSOE. “Cap força progressista pot dir que no és un bon acord de govern”, ha expressat. Per Mena és un pacte “potent” que “parla de les necessitats de la ciutadania”.

Rodalies i el finançament, temes “prioritaris”

El portaveu de Catalunya En Comú també ha destacat que el traspàs de Rodalies i la qüestió del finançament són “temes prioritaris” pel seu partit i ha afirmat que la darrera legislatura, els comuns ja van treballar “intensament” aquestes dues carpetes. “Entenem que la gestió del transport públic ha d’estar en mans de les administracions més properes”, ha valorat Mena, però no ha volgut posicionar-se sobre si s’hauria de fer un traspàs íntegre o no. Aquests dos temes són els que estan més encallats, segons ERC, en la negociació d’investidura.

Et pot interessar  Albiach qualifica el decret del Govern per combatre la sequera de "presa de pèl" a la ciutadania

En un altre ordre, Mena ha explicat que els diputats de Catalunya En Comú no participaran de la jura de la Constitució de Leonor aquest dimarts al Congrés dels Diputats.

Els comuns reclamen abandonar Netanyahu

Finalment, Mena ha parlat del conflicte bèl·lic a la franja de Gaza. Els comuns creuen que Israel “ha creuat totes les línies vermelles”, ja que hi ha una quantitat de morts civils “inassolible per a un món que vol viure en pau”. “No entenem que més fa falta perquè la comunitat internacional abandoni Netanyahu que s’està convertint en un genocida confés”, ha sentenciat el portaveu dels comuns.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut