Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Els comuns al Govern: “si no amplieu la consulta dels Jocs, incomplireu el mandat del Parlament”

Albiach retreu a ERC i Junts que votessin una esmena per “consensuar la implicació” del territori però ara se’n desdiguin

Agències 01/03/2022
La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, durant la seva roda de premsa al Parlament, el 22 de novembre de 2021.

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha avisat el Govern que si no amplia la consulta dels Jocs d’Hivern a les comarques del Berguedà, Ripollès i Solsonès els “negarà la veu” i “incomplirà el mandat del Parlament”. En roda de premsa Albiach ha recordat que ERC i Junts van votar a favor d’una esmena a una moció que apostava per “consensuar la implicació” d’aquests territoris al procés participatiu i ha criticat que ara estiguin “donant excuses” per “desdir-se’n amb tripijocs”. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va explicar que segons la seva interpretació el text no implicava ampliar la consulta. Albiach ha demanat que s’aclareixi el posicionament del Govern i ha avisat que no es quedaran “de braços plegats”.

Durant la roda de premsa Albiach ha llegit la literalitat de l’esmena aprovada –que va comptar amb el suport d’ERC i Junts- que reclamava al Govern “consensuar” amb les tres comarques afectades la seva incorporació al procés participatiu. “Ras i curt, estem parlant d’incorporar aquest àmbit territorial a la consulta”, ha insistit la líder del grup, que ha demanat que no hi hagi “cap ombra de dubte”.

“De què té por el Govern d’Aragonès i per què nega la veu als territoris directament afectats?”, ha preguntat. Albiach ha dit que donaran “uns dies de marge” perquè l’executiu aclareixi la situació però els ha advertit que no quedaran “de braços plegats”.

La presidenta del grup parlamentari ha lamentat que “des del principi” hi hagi hagut “opacitat i improvisació” en la candidatura dels Jocs i ha exigit al Govern que faci pública tota la informació, com l’impacte ambiental, quines seran les infraestructures necessàries i com serà l’organització.