Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

Els CDR s’encadenen davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

“Quan la injustícia és llei, la desobediència és un dret”. Amb aquest lema per bandera membres del CDR de Catalunya s’han encadenat entre ells davant del Tribunal Superior de Justícia […]

Redacció 27/09/2018
27 de setembre de 2018 TSJC de Barcelona

“Quan la injustícia és llei, la desobediència és un dret”. Amb aquest lema per bandera membres del CDR de Catalunya s’han encadenat entre ells davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig de Lluís Companys, a primera hora del matí. L’organització denuncia la repressió de l’Estat contra els membres, perquè, recorden, “la fiscalia demana presó per a 11 de les 14 companyes que van ser detingudes” i no volen oblidar que encara hi ha presos polítics i exiliats a l’Estat.

Amb aquesta acció reivindicativa, el CDR vol comdemnar també la repressió que pateixen la Tàmara Carrasco i l’Adri, exiliat; els encausats del 30 G, del 8N i el 23F. En definitiva, tots els casos repressius.

En un comunicat emès a les xarxes socials, el CDR demana combatre la situació de repressió amb resistència no violenta i denuncia que hi ha Mossos sense identificar. Aprofita per fer un homenatge a l’aniversari dels cinc assassinats pel franquisme fa 43 anys.

Una hora més tard, a les nou del matí, els Mossos han començat a desallotjar els membres del CDR. Entre ells, el diputat de la CUP, Carles Riera, qui s’ha resistit de forma pacífica davant dels cossos policials. Segons Alerta Solidària, hi ha hagut set persones identificades.