Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Els CDR marxen cap a Barcelona en el sisè aniversari de l’1-O

Les marxes confluiran a l'antiga presó La Model de Barcelona, on està prevista una jornada antirepressiva

|

- Publicitat -

Les marxes convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) i altres organitzacions independentistes han arrencat a primera hora del matí amb motiu del sisè aniversari del referèndum de l’1-O.

Des de diversos punts de l’àrea metropolitana, com Badalona, Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat, els participants han començat a caminar cap a l’antiga presó La Model de Barcelona, on està prevista una jornada política dedicada a les persones que han estat o són víctimes de la repressió sistèmica de l’Estat espanyol. Cap a les 18 h de la tarda s’iniciarà la mobilització fins a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.

Publicitat

“Prou repressió”

A quarts de set del matí els manifestants s’han reunit a la plaça de la Plana de Badalona, on l’organització ha servit esmorzar abans d’iniciar la marxa a peu, amb torxes a la mà i darrere de dues pancartes: “1 d’octubre de 2023, prou repressió” i “L’Adri es queda al barri, l’antifeixisme no és cap delicte”. Als caminants també s’hi han unit quatre motoristes.

Entre els assistents hi ha hagut la líder de Guanyem Badalona i diputada de la CUP al Parlament, Dolors Sabater; el membre de l’executiva de Junts David Torrents, i familiars de l’Adri Sánchez, el badaloní a qui la Fiscalia demana dos anys i quatre mesos de presó per insultar un membre de JUSAPOL durant una manifestació el 2018.

Les marxes dels CDR han provocat afectacions al trànsit i han obligat a tallar diverses sortides i calçades i fer desviacions en vies com la C-31, la C-32, la B-10 i la B-20, l’Avinguda Meridiana o la Gran Via de les Corts de Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut