Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els CDR convoquen una cercavila a Barcelona per exigir la llibertat dels detinguts el 23S

|

- Publicitat -

Els CDR del Barcelonès han convocat aquest dimecres a les 19.00 hores una cercavila a la plaça Concòrdia de Barcelona per exigir la llibertat dels detinguts en l’operació de la Guàrdia Civil del 23 de setembre, un mes després de la “ràtzia repressiva”.

A Sabadell (Barcelona), on es van produir diverses detencions, s’ha convocat una manifestació a les 19.30 hores, al Racó del Campanar, on intervindran familiars dels detinguts, a més de Tamara Carrasco, Adrià Carrasco i Valtonyc, segons la convocatòria. A les 20.30 hores, s’ha convocat una altra concentració a la confluència de l’avinguda Meridiana amb el passeig Fabra i Puig a Barcelona.

Publicitat

El 23 de setembre, la Guàrdia Civil va detenir nou membres dels CDR en una operació per presumpte delicte de terrorisme, i set d’ells han ingressat en presó provisional per ordre de l’Audiència Nacional. El migdia d’aquest dimecres, familiars i amistats dels empresonats han convocat una roda de premsa davant l’Ajuntament per lamentar les “irregularitats” que es van cometre en la detenció i l’empresonament.

La parella d’un CDR empresonat critica que estarà incomunicat tres mesos

La parella de Ferran Jolis, un dels set CDR a la presó acusada de pertinença a grup terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar estralls, ha rebut una notificació de tres mesos sense comunicar-se i visitar-se amb ella i el seu pare.

Així ho ha explicat aquest dimecres, a Sabadell (Barcelona), en una atenció als mitjans, i ha indicat que després de parlar amb ell per telèfon aquest dimecres al matí, minuts després l’ha advertit que havia rebut una nota en què es quedava sense comunicació ni visites durant tres mesos amb ella i el seu progenitor, “sense cap justificació”, ha dit.

El portaveu d’Alerta Solidària -organització encarregada de la defensa d’alguns acusats-, Xavier Pellicer, ha recordat que ells dos han fet declaracions als mitjans de comunicació “per denunciar el tracte” que havia rebut Jolis i ha insinuat que és molta casualitat que se li apliqui aquest càstig.

Així mateix, Pellicer ha remarcat que els lletrats “ara com ara no han tingut accés a la informació” de la causa, ha subratllat que estan pressionant perquè s’aixequi el secret de sumari i que han denunciat les filtracions que s’han fet a la premsa.

Pellicer també ha apuntat que els set empresonats tenen un règim penitenciari “vinculat i utilitzat en organitzacions terroristes”, i que se’ls aplica de diferents maneres, així doncs, tenen unes limitacions que no té un pres convencional.

Les famílies i amics dels set detinguts han carregat contra les “irregularitats i enganys” que han patit durant el primer mes de la detenció com l’obstrucció a la defensa, així com coaccions que han rebut, segons han explicat.

Aquest dimecres es compleix un mes de la detenció de nou persones, en un operatiu de la Guàrdia Civil, ordenat pel jutge del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, dut a terme per diferents localitats de Catalunya i que va acabar amb set d’ells a la presó, per aquesta raó, s’ha organitzat una concentració per donar suport a Sabadell, a partir de les 19.30, al Racó del Campanar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut