Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Els catalans suspenen la gestió del Govern en l’últim any, segons el CEO

L’executiu català obté una nota mitjana de 4,78 i la sanitat pública és el tema que més afecta els enquestats

Agències 02/10/2020
Pla general del president de la Generalitat inhabilitat, Quim Torra, envoltat dels membres del seu Govern, en la seva declaració a la Galeria Gòtica del Palau, el 28 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Els catalans suspenen la gestió del Govern a les residència de gent gran durant la covid-19 amb un 4,12 mentre que puntuen amb un notable, un 7, el paper de Protecció Civil (Mossos i Bombers) en la pandèmia. Així ho indica l’enquesta de valoració del Govern i de les polítiques públiques del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) realitzada entre el 7 i el 18 de setembre. L’atenció sanitària obté un 6,05; un 5,20 les escoles; i un 5,29 la comunicació del Govern. La nota mitjana de l’executiu català pel que fa a la gestió de l’últim any és un 4,78 i la sanitat pública el tema que més afecta els enquestats.

La puntuació mitjana dels catalans al Govern és tres dècimes superior a la que va obtenir en l’última enquesta, el desembre del 2019. La nota més baixa és en la lluita contra la temporalitat dels contractes amb un 3,80; mentre que els enquestats valoren amb un 6,08, la nota més alta, la gestió pel que fa a infraestructures (ports i aeroports).

En relació als temes que més afecten la vida quotidiana dels ciutadans, l’enquesta diu que són sanitat púbica, medi ambient i seguretat ciutadana.

Un 58,5% creu que el Govern no sap com resoldre els problemes del país. És un xifra inferior a l’última enquesta, quan ho creia un 63%. Mentre que el 36,1% creu que l’executiu català sap com resoldre els problemes del país però necessita temps.

El 56,6% considera que el govern prioritàriament ha de gestionar els serveis públics que són competència seva, mentre que el 39,9% creu que l’executiu ha de prioritzar resoldre el problema polític entre Catalunya i Espanya. En relació a l’enquesta del 2019, baixen en 16 punts els enquestats que consideren prioritari el conflicte polític.