Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Els bombardejos al Iemen no priven el Gobierno “més progressista” de seguir venent armes a l’Aràbia Saudita

L’Oficina Comercial del Gobierno a Riad no varia el seu llistat d'”oportunitats de negoci”, incomplint el Tractat de Comerç d’Armes

Redacció 06/07/2021

L’Espanya “més progressista” de la història segueix demostrant ser un frau descomunal, després que s’hagi sumat un nou escàndol a la llista. El Gobierno segueix mantenint la voluntat de negociar la venda d’armament amb l’Aràbia Saudita, malgrat els reiterats atacs criminals d’aquest país al Iemen, amb bombardejos que han arribat a superar 230.000 morts, molts d’ells nens. Els intents d’ERC, Bildu o Podemos per criticar aquestes activitats no han servit per res, i l’Oficina Comercial del Gobierno a Riad segueix considerant l’Aràbia Saudita com una “oportunitat de negoci”.

De fet, segons apunta el diari Público, entitats en defensa dels drets humans com Amnistia Internacional alerten que les autoritats espanyoles incompleixen el Tractat de Comerç d’Armes, i oculta les autoritzacions de les exportacions d’armes. Mentrestant, la Secretaria de Comerç té la consciència tranquil·la assegurant que l’armament espanyol no s’ha utilitzat en els atacs al Iemen, però per contra segueix venent armes al país que permet aquests assassinats.