Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els bisbes espanyols vinculen la “temptació del caos” amb l’independentisme

|

- Publicitat -

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez Pérez, ha demanat aquest dilluns en la sessió inaugural de l’Assemblea Plenària, que la ”temptació del caos no prevalgui mai sobre la unitat” assegurada per la Constitució. Blázquez ha recordat la transició com un període amb un ”horitzó de futur ple d’incerteses” en què la redacció de la Constitució va donar lloc a la reconciliació i a una ”concòrdia de tots” que considera un ”bé inestimable dins de les legítimes diversitats”. Per Blázquez l’èxit d’aquell moment va ser ”motiu de serenitat” que no pot ser ”custodiat trencant l’acord” amb què va ser aprovat. Blázquez ha destacat que en aquesta qüestió, el tot és ”qualitativament diferent” de la suma de les parts.

Blázquez ha recordat que la transició va ser un moment amb l’aspiració ”al trobament o retrobament de tots” després de molts anys i que es va aconseguir a trobar a un ”consens” on es pot conviure ”amb llibertat i respecte”. Pel president de la CEE, en aquest ”ambient” es va poder elaborar una Constitució ”escoltant tothom i sense excloure ningú”, de manera que es va poder ”aclarir” l’horitzó.

Publicitat

Blázquez creu que seria ”preocupant desconèixer i subestimar” aquest ”moment fonamental” de la història contemporània d’Espanya, i destaca que la Constitució ”no té data de caducitat, ni està limitada” sinó que està oberta a les reformes per les quals ella mateixa indica el procediment.

Pel president de la CEE, els darrers dies persones amb responsabilitats polítiques han fet manifestacions sobre la situació actual que generen ”certa confusió” i que ”freguen amb freqüència” determinats aspectes fonamentals de la Constitució del 78.

Et pot interessar  Troben unes restes òssies a la platja de Vilassar de Mar i els Mossos investiguen si són humanes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut