Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els aliats europeus d’Espanya davant la persecució de Puigdemont: Polònia i Romania

|

- Publicitat -

Espanya no defalleix en la seva persecució completament injusta dels exiliats independentistes com el president legítim Carles Puigdemont i els consellers, ara eurodiputats, Toni Comín i Clara Ponsatí. Encara que la justícia belga hagi negat l’extradició del conseller Lluís Puig, o més recentment del raper Valtònyc, també perseguit, el TJUE ha rebut aquest inici d’any els escrits de dos països que s’han aliat amb Espanya en aquesta bruta persecució contra el president Puigdemont.

Es tracta de Polònia i Romania, que han donat suport als arguments del Tribunal Supremo i del jutge Pablo Llarena. Tal com informa el diari La Razón, el següent pas serà fixar la data per la vista judicial.

Publicitat

De fet, amb l’excepció de Bèlgica que es va posicionar a favor dels arguments de Puigdemont, aquests dos països han estat els únics estats membres que han aportat opinions dins el període d’entrega d’opinions sobre aquest assumpte que el TJUE havia obert. També s’hi ha pronunciat la Comissió Europea amb un informe que per ara és secret, però segons La Razón també es mullen a favor dels arguments espanyols, tot i que altres fonts diuen que el document és “molt ambigu”.

En tot cas, qui tindrà l’última paraula és el TJUE, tot i que l’aliança d’Espanya amb Polònia i Romania no és cap bona notícia, i així ho han advertit l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, i l’exvicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, dient que aquests països són “grans companys de viatge”. Costa també hi posa un punt d’ironia i ha dit que ja van advertir que “el Suprem i el Constitucional estaven estudiant polonès…”.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut