Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Els acusats d’arrencar pancartes dels presos polítics a Sant Julià de Ramis, Sant Gregori i Sarrià de Ter neguen els fets

|

- Publicitat -

Aquest dijous han jutjat sis homes i dues dones per haver arrencat diverses pancartes en suport dels presos polítics i alguna estelada als ajuntaments de Sant Julià de Ramis i Sant Gregori i també al local social de Sarrià de Ter (Gironès). Els fets es remunten al 14 de febrer de l’any passat, quan els acusats haurien anat als pobles de matinada per emportar-se els objectes que hi havia a la façana dels edificis municipals. El grup d’homes i dones ha negat els fets i ha assegurat que no sabien d’on venien les pancartes que els Mossos van trobar-los al cotxe. Ara, l’acusació els demana una multa de 3.300 euros per haver provocat un delicte d’apropiació indeguda i un altre de danys.

El jutjat d’instrucció número 3 de Girona ha celebrat aquest dijous al matí la vista oral pel robatori de tres pancartes i una estelada als ajuntaments de Sant Gregori i Sant Julià de Ramis i al local social de Sarrià de Ter (Gironès). Al banc dels acusats s’hi han assegut els sis homes i dues dones que van ser identificats pels Mossos d’Esquadra aquella matinada del 14 de febrer del 2019.

Publicitat

Segons han relatat els alcaldes, el grup d’homes i dones hauria anat fins al local social de Sarrià de Ter, on s’haurien emportat una pancarta que deia ‘Sarrià per la independència’.

Posteriorment, els acusats haurien anat fins a l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, on s’haurien enfilat fins al balcó per treure una pancarta que posava ‘fake justice’. L’alcalde del municipi, Marc Puigtió, ha explicat que quan van arrencar la pancarta “va quedar un tall penjada” al balcó del consistori. Avui, el batlle l’ha mostrat en el judici com a prova, ja que “coincideix amb la pancarta que els Mossos van trobar” en el cotxe dels acusats quan els van identificar a Sant Gregori.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya

A més, Puigtió també recorda que aquella nit els van despenjar l’estelada de l’Ajuntament. En fer-ho, els acusats haurien trencat el pal de la bandera. Per això l’alcalde de Sant Julià de Ramis ha demanat una “indemnització per pagar els danys” que van ocasionar.

Per últim, el grup d’acusats s’hauria dirigit fins a Sant Gregori, on també s’haurien emportat la mateixa pancarta de ‘fake justice’ però no van aconseguir arribar a l’estelada, que està a la segona planta.

Va ser en aquesta localitat, a Sant Gregori, que un veí els va veure i va trucar als Mossos d’Esquadra. La policia va identificar els homes i dones que avui han anat a judici i van trobar en el seu vehicle les tres pancartes i l’estelada que havien desaparegut aquella nit.

L’alcalde de Sant Gregori, Joaquim Roca, ha destacat que el judici d’aquest dijous també ha de servir per defensar que “cap persona faci atacs o despengi al seu gust” qualsevol dels elements que hi ha en un edifici de propietat municipal.

Davant dels fets, els acusats han negat qualsevol vinculació amb el robatori de pancartes. Els homes i dones han detallat que estaven a la localitat de Canet d’Adri (Gironès) i posteriorment els Mossos els van aturar a Sant Gregori, on els van identificar. Sobre les banderes i pancartes que van trobar en el seu cotxe, els acusats han afirmat que no sabien d’on provenien.

Ara, el cas ha quedat vist per sentència. Des de l’acusació han mantingut la seva petició d’una multa de 600 euros per un delicte d’apropiació indeguda i 2.700 euros més pels danys que van ocasionar trencant el pal de la bandera de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut