Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els 4 tipus de persones antivacunes, segons Alex Arenas

|

- Publicitat -

El físic investigador Alex Arenas ha exposat una sèrie d’indicacions per distingir les persones antivacunes, i algunes recomanacions per intentar rebatre’ls amb qualsevol motiu que tinguin per mostrar-se en contra d’una de les solucions més eficaces, tot i que no definitives, que s’han demostrat per combatre la pandèmia del coronavirus.

En un fil a Twitter, Arenas remarca els “4 tipus d’antivacunes” basats en un article de la revista Science Direct, entre els quals hi ha els “desconfiats”, els “alternatius”, els “insegurs” i els “conspiranoics”. Els primers, abanderats de la llibertat personal i allunyats de l’enteniment científic; els segons, més avesats en remeis homeopàtics; els insegurs, amb una por legítima als beneficis i riscos que la vacuna pugui tenir a llarg termini, i finalment, els conspiranoics que “pensen que el govern amaga informació que ells creuen que són fets”.

Publicitat

Amb aquest plantejament, l’investigador resumeix “què podem fer” per convèncer els antivacunes que el vaccí contra el coronavirus és fiable, agrupant els tres primers casos en un i proposant “apropar la ciència tant com puguem, mostrant empatia, dades i sinceritat”. D’altra banda, recomana “passar i no perdre el temps” amb tots aquells en el grup de “conspiranoics”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut