Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Elisenda Paluzie: “La unitaleralitat és l’única via possible, malgrat sigui difícil”

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio conjunta amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que la unilateralitat és “l’única via possible” tot i que […]

Marina Almansa
Marina Almansa 10/09/2018
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzzie

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio conjunta amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que la unilateralitat és “l’única via possible” tot i que reconeix que sigui “una via difícil”. Paluzie assegura que les mobilitzacions d’aquest setembre i octubre ja estan “programades”.

La Diada, l’inici d’un any calent

De moment, la manifestació de demà dimarts 11 de setembre ja arriba als 440.000 inscrits i s’han venut 270.000 samarretes, amb què es financen les campanyes. Paluzie adverteix, però, que demà no es recaptaran diners.

El vicepresident d’Òmnium Cultural reitera l’ANC i explica que la marxa d’accions engega demà i que és quan “comença una onada de mobilitzacions que serà multitudinària i tindrà moltes etapes. Cadascú tindrà el seu paper”. En aquest sentit, els líders de les entitats sobiranistes creuen que els objectius de Torra van d’acord amb la línia marcada però Paluzie creu que “falta concreció en el rol del govern” perquè “ells (l’estat) no pensen moure’s”. És per això que Mauri diu que les efemèrides dels fets de setembre i octubre “no han de celebrar-se amb nostàlgia, sinó amb denúncia”, a través d’una “mobilització popular i sostinguda”, conclou Paluzie.

Autocrítica necessària

Els dos líders sobiranistes coincideixen en el fet que és necessari fer autocrítica sobre els fets d’octubre i les eleccions del 21 de desembre però lamenten que “els del 155” no n’hagin fet, asseguren.

La líder de l’ANC creu que “l’independentisme màgic” és creure que es podrà negociar i pactar un referèndum amb l’Estat, referint-se a les declaracions de Gabriel Rufián d’aquest dissabte a TV3 quan defensava “punxar la bombolla de l’independentisme màgic”. Marcel

Mauri ha fet referència a la carta que avui surt publicada i que signen conjuntament els presos polítics i exiliats i assegura que “és una mostra d’unitat” tot i “els matisos”, diu. Sobre el judici dels presos, es mostra convençut quan assegura que “serà una sentència que pesarà com una llosa a l’Estat i acabarà a Estrasburg”. Afegeix que “ja està escrita, però farem que els surti molt car que la puguin signar”.