Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Elena, el primer conseller reprovat, amb els vots del PSC, Cs, Vox i PPC i gràcies a l’abstenció de Junts i comuns

Els grups parlamentaris, en aquesta línia, han instat l’executiu d’Aragonès d’abstenir-se “de fer més intromissions en l’organigrama del cos dels Mossos d’Esquadra”

Redacció 24/11/2022
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant la sessió de control al Govern al ple del Parlament Data de publicació: dimecres 23 de novembre del 2022, 10:59 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

El Parlament ha reprovat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per la seva gestió dels Mossos d’Esquadra i la crisi en el nomenament dels càrrecs del cos policial, després que destituís el comissari en cap, Josep Maria Estela, per les diferències d’opinió en la feminització dels Mossos.

El PSC és el que havia proposat la reprovació, i ha aconseguit tirar endavant aquest punt de la moció amb l’abstenció de Junts i En Comú Podem, i els vots a favor de Vox, Cs i PPC. Només ERC i la CUP hi han votat en contra.

Els grups parlamentaris, en aquesta línia, han instat l’executiu d’Aragonès d’abstenir-se “de fer més intromissions en l’organigrama del cos dels Mossos d’Esquadra a fi d’evitar perllongar la incertesa generada”. A més, també han reclamat a l’executiu que presenti a la cambra el Pla General de Seguretat de Catalunya 2023-2025 en un termini màxim d’un mes.