Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Elena defensa que el relleu d’Estela era “necessari” per feminitzar i modernitzar el cos de Mossos d’Esquadra

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, finalment ha comparegut al Parlament de Catalunya per donar explicacions sobre la destitució del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, així com de la crisi interna que viu el cos policial des d’aleshores. Així, a petició pròpia, Elena ha atès les qüestions de la resta de grups parlamentaris, els quals lamenten que la compareixença ha trigat massa a programar-se.

Elena ha iniciat la compareixença reconeixent la tasca d’Estela durant els mesos en què ha exercit com a comissari, des del mes de desembre de l’any 2021. El conseller ha remarcat, no obstant això, que el relleu del comissari en cap era “necessari” per tal que el cos de Mossos d’Esquadra assolís els objectius marcats de cara l’any 2030, centrats a modernitzar, rejovenir i feminitzar el cos. Elena ha insistit que la decisió presa, la qual segons ell no va ser fàcil, prové de les diferències de criteri existents entre el conseller i l’excap en el “ritme de feminització” de la policia catalana. Sobre la feminització del cos, Elena ha titllat d'”intolerable” que, fins abans dels últims nomenaments que van generar la polèmica, només hi hagués 3 comissàries de les 30 places que hi ha, xifra que ara ha ascendit fins a 7. “Cal revertir aquesta situació tant per fer justícia com per una qüestió d’eficàcia”, ha insistit.

Publicitat

En aquest sentit, el conseller ha demanat “confiança” en els Mossos d’Esquadra, defensant que nomenar comissaris forma part de la seva competència com a conseller i que no és, en cap cas, una “ingerència política”. “S’ha qüestionat molt la meva decisió, com si fos una ingerència. Doncs mirin, no, no ho és en absolut. Qui té la competència absoluta per nomenar o cessar els comissaris que consideri oportú és el conseller d’Interior, a proposta del director general de la Policia. Són llocs de lliure designació”, ha dit Elena, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"

La sessió ordinària de la Comissió d’Interior consta de cinc punts, tots ells sol·licituds de sessions informatives per abordar els últims moviments als Mossos d’Esquadra. Així, els grups demanaven informació sobre les polítiques desenvolupades pel departament d’Interior i les perspectives de futur, sobre el cessament del comissari en cap de la Policia de la Generalitat, sobre la crisi a la prefectura del Cos de Mossos d’Esquadra pel cessament del comissari en cap, sobre la gestió de la crisi al seu departament i sobre els canvis a la cúpula dels Mossos. L’únic punt que no s’ha aprovat el de VOX, que reclamava informació sobre els motius del cessament d’Estela, i que no ha estat aprovat per majoria, en estar relacionat amb la resta de punts del dia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut