Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Elena creu que el retorn dels agents rurals a Interior permetrà una “major eficàcia i coordinació”

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest dimarts l’Àrea General dels Agents Rurals, situada a la Finca de Torreferrussa a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). Acompanyat del director general dels Agents Rurals, Marc Costa, i de l’inspector en cap del cos, Antoni Mur, el conseller ha pogut conèixer de primera mà els diferents grups de suport i especials del cos, que s’ha reincorporat a la Conselleria d’Interior després d’anys de pertànyer a la d’Agricultura. Elena veu “una bona notícia el canvi al Departament d’Interior, que ha de permetre una major eficàcia i coordinació”. Elena ha destacat el seu compromís amb el Pla Estratègic del cos. “Quan hi ha un projecte, hi ha camí i hi ha futur”, ha assegurat el conseller. El conseller Elena ha volgut posar en valor la tasca que desenvolupa el Cos d’Agents Rurals i ha agraït “la professionalitat i vocació de servei de tots els agents, especialment durant aquest any especialment difícil”, ha expressat.

Després de visitar la sala del control central dels Agents Rurals, el conseller Elena ha mantingut una primera sessió de treball amb els comandaments i els caps regionals dels Agents Rurals. Durant la trobada, Elena i Costa han abordat els reptes del cos així com l’objectiu de potenciar l’operativitat del mateix per seguir prestant un servei de qualitat. El Cos d’Agents Rurals, nascut com a tal el 1986, és un cos de vigilància, control i col·laboració en la gestió del medi natural, de protecció i prevenció integrals del medi ambient i de policia administrativa especial, sens perjudici de les funcions investigadores que li puguin correspondre, d’acord amb la legislació vigent. Està format per uns 500 agents que actuen a tot Catalunya i tenen la condició d’agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions. S’estructura en l’Àrea General, set àrees regionals (Alt Pirineu, Girona, Catalunya Central, Lleida, Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre) i Àrees Bàsiques, que corresponen a les comarques de Catalunya.

Publicitat

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut