Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El tuf racista de Vox i Pablo Casado arriba als Jocs Olímpics

Les evidències van des de felicitar els medallistes Ana Peleteiro i Ray Zapata com a “exemple de l’emigració que Espanya necessita”, fins a simplement ometre’ls de les felicitacions a les xarxes socials pel seu color de pell

Àlex Huguet
Àlex Huguet 04/08/2021

El feixisme polític espanyol no s’amaga amb les seves prioritats dels Jocs Olímpics, i una clara evidència en són les felicitacions d’alguns polítics de Vox i del PP, entre ells el mateix líder popular Pablo Casado.

Després que Ray Zapata, entrenat pel medallista Gervasio Deferr a Sant Cugat, hagi guanyat la medalla de plata en gimnàstica artística als Jocs de Tòquio, alguns polítics s’han afanyat a menystenir-lo pel seu color de pell, ja que Zapata va arribar a Espanya des de la República Dominicana amb només 9 anys. Una altra protagonista d’aquests Jocs Olímpics ha estat la gallega Ana Peleteiro, i el seu cas encara és més escandalós, ja que fins i tot havent nascut a Galícia, ha rebut la mateixa marginació per part d’alguns polítics que no han felicitat l’esportista que ha aconseguit un bronze olímpic en triple salt, i sí a la resta de medallistes pel seu color de pell.

Els exemples més clars són el d’alguns membres de Vox i comptes oficials de Twitter: El diputat d’extrema dreta al Congreso, Juan Luis Steegmann va piular literalment que Zapata i Peleteiro “són un exemple de l’emigració que Espanya necessita”, demostrant així la seva ignorància. Altres comptes oficials de Vox també han estat caçats felicitant-los però esborrant els tuits ràpidament. Però ni tan sols cal anar a l’opinió de diputats sonats de Vox. El líder del PP, Pablo Casado, també es va cobrir de glòria piulant una felicitació als medallistes espanyols, però oblidant-se precisament de Zapata i Peleteiro, que van guanyar les seves medalles pocs dies més tard. Evidentment, Casado ha rebut una allau de clatellots per mostrar el seu racisme de manera tan escandalosa.

Ana Peleteiro i el seu tuit viral contra Abascal

De fet, la marginació cap a Peleteiro per part de l’extrema dreta ja tenia odi acumulat, ja que l’esportista va protagonitzar un brutal clatellot contra el líder de Vox a Twitter el passat juliol del 2020, després que Abascal anunciés diversos mítings a Galícia amb l’etiqueta #GaliciaEsVerde. Sense pèls a la llengua, Peleteiro li va recomanar que “millor que et quedis a casa. L’únic que té de verd Galícia són les muntanyes. De res”.