Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El tuf racista de Vox i Pablo Casado arriba als Jocs Olímpics

|

- Publicitat -

El feixisme polític espanyol no s’amaga amb les seves prioritats dels Jocs Olímpics, i una clara evidència en són les felicitacions d’alguns polítics de Vox i del PP, entre ells el mateix líder popular Pablo Casado.

Després que Ray Zapata, entrenat pel medallista Gervasio Deferr a Sant Cugat, hagi guanyat la medalla de plata en gimnàstica artística als Jocs de Tòquio, alguns polítics s’han afanyat a menystenir-lo pel seu color de pell, ja que Zapata va arribar a Espanya des de la República Dominicana amb només 9 anys. Una altra protagonista d’aquests Jocs Olímpics ha estat la gallega Ana Peleteiro, i el seu cas encara és més escandalós, ja que fins i tot havent nascut a Galícia, ha rebut la mateixa marginació per part d’alguns polítics que no han felicitat l’esportista que ha aconseguit un bronze olímpic en triple salt, i sí a la resta de medallistes pel seu color de pell.

Publicitat

Els exemples més clars són el d’alguns membres de Vox i comptes oficials de Twitter: El diputat d’extrema dreta al Congreso, Juan Luis Steegmann va piular literalment que Zapata i Peleteiro “són un exemple de l’emigració que Espanya necessita”, demostrant així la seva ignorància. Altres comptes oficials de Vox també han estat caçats felicitant-los però esborrant els tuits ràpidament. Però ni tan sols cal anar a l’opinió de diputats sonats de Vox. El líder del PP, Pablo Casado, també es va cobrir de glòria piulant una felicitació als medallistes espanyols, però oblidant-se precisament de Zapata i Peleteiro, que van guanyar les seves medalles pocs dies més tard. Evidentment, Casado ha rebut una allau de clatellots per mostrar el seu racisme de manera tan escandalosa.

Ana Peleteiro i el seu tuit viral contra Abascal

Et pot interessar  Expulsen del ple de Tarragona un regidor de Vox de Salou per agredir un conseller tarragoní

De fet, la marginació cap a Peleteiro per part de l’extrema dreta ja tenia odi acumulat, ja que l’esportista va protagonitzar un brutal clatellot contra el líder de Vox a Twitter el passat juliol del 2020, després que Abascal anunciés diversos mítings a Galícia amb l’etiqueta #GaliciaEsVerde. Sense pèls a la llengua, Peleteiro li va recomanar que “millor que et quedis a casa. L’únic que té de verd Galícia són les muntanyes. De res”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut