Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El TSJIB denega la petició d’una família de Mallorca que reclamava el 25% de classes en castellà 

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha tombat la petició d’una família que demanava el 25% de classes en castellà, seguint la fórmula de denúncies individuals a Catalunya. En aquest cas, un pare de Mallorca ha interposat un recurs contenciós administratiu contra la Conselleria d’Educació pel silenci administratiu. A la sol·licitud, demana que la seva filla rebi el 25% de les assignatures troncals en castellà tant aquest curs com els vinents, segons informa dBalears.

La sala contenciosa, que ha votat dividida, ha considerat que aquestes resolucions no poden aplicar-se, ja que el marc jurídic de les Balears estableix un sistema de conjunció lingüística a l’educació i només marca un mínim del 50% de català a les aules. A partir d’aquest percentatge, depèn de cada centre i del seu projecte lingüístic. La majoria finalment ha conclòs que no és clar “quin és l’interès públic que col·lideix amb la petició del recurrent” i que, per tant, preval l’interès social i general per sobre del particular.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut