Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El TSJC oficiarà un nou judici farsa de Pau Juvillà pels llaços grocs a la Paeria

El tribunal es declara competent i desestima la sol·licitud de nul·litat presentada per la defensa

Avatar
Agències 12/07/2021
Pla tancat on es pot veure el regidor de la Crida-CUP, Pau Juvillà, saludant a les persones concentrades per donar-li suport als jutjats de Lleida, abans d'entrar a declarar per no retirar els llaços grocs, el 16 de maig de 2019. (Horitzontal)

El diputat de la CUP al Parlament i membre de la mesa de la cambra, Pau Juvillà, serà finalment jutjat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per desobediència. El jutjat d’instrucció número 3 de Lleida li va remetre la causa en convertir-se en aforat i ara el TSJC s’ha declarat competent per jutjar-lo i ha desestimat la sol·licitud de nul·litat presentada per la defensa. La causa es va obrir per no retirar els llaços grocs que el partit tenia penjats a les finestres del seu despatx a l’Ajuntament de Lleida i que es va negar a treure després que Cs ho denunciés a la Junta Electoral durant la campanya de les municipals de 2019. La fiscalia li demana 8 mesos d’inhabilitació i 4 mesos de multa.

La resolució de la Sala Civil i Penal del TSJC també nomena instructor al ponent i magistrat, Fernando Lacaba Sánchez, perquè s’encarregui de la tramitació prèvia de cara a l’obertura de la fase de judici oral.