Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El TSJC no resoldrà el recurs contra l’absolució de Tània Verge i els síndics de l’1-O

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat resoldre el recurs de la fiscalia contra l’absolució dels síndics electorals de l’1-O, en considerar que ho ha de fer l’Audiència de Barcelona, malgrat que una de les processades és l’actual consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. L’Audiència havia preguntat al TSJC si el fet que una de les processades sigui ara aforada obligava l’alt tribunal a resoldre el recurs, però els magistrats del TSJC recorden que el judici, la sentència i el recurs es van fer abans que Verge fos consellera, el maig passat, i per tant la causa s’ha de seguir tramitant per la via ordinària, a l’Audiència.

Els cinc síndics electorals van ser absolts pel jutjat penal 11 de Barcelona dels delictes de desobediència i usurpació de funcions públiques, però el ministeri públic va presentar un recurs. La sentència constatava que no s’ha acreditat que els síndics donessin cap instrucció o ordre ni que es tornessin a reunir després de les providències dictades pel Tribunal Constitucional el setembre del 2017.

Et pot interessar  Verge convoca el grup d'anàlisi de feminicidis i anuncia la creació d’un gabinet d'expertes en violència vicària
Publicitat

Opinió

Minut a Minut