Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El TSJC no accepta el recurs de Borràs: No se celebrarà un judici amb jurat popular

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no accepta la sol·licitud de Borràs, un recurs on demanava la celebració d’un judici amb jurat popular, ja que els delictes que se l’acusen així ho permeten.
En aquest sentit, tampoc es recusa el magistrat instructor, Carlos Ramos, com havia demanat Borràs, en considerar que no hi ha motius legals.

Aquesta recusació ja no es pot recórrer. Per contra, sí que es pot tornar a fer la petició de fer el judici amb jurat popular, tot i que el magistrat adverteix que això no atura la tramitació del procediment.

Publicitat

La defensa de Borràs, Gonzalo Boye, havia demanat que el procediment se celebri amb jurat popular, perquè els delictes de malversació de fons públic i frau administratiu es jutgen amb tribunal popular, i això, segons els advocats, hauria d’arrossegar la resta de delictes, prevaricació i falsedat documental.

La fiscalia demana 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació per a Borràs per contractació irregular quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut