Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El TSJC manté la recusació de Costa contra el magistrat Ramos en el judici a l’antiga Mesa del Parlament

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reafirma i manté la recusació contra el magistrat Carlos Ramos que el jurista Josep Costa va presentar el passat mes d’agost, després que la fiscalia interposés un recurs contra la resolució. La votació s’ha resolt per majoria amb dos vots particulars. Tanmateix, el TSJC ha desestimat un incident d’execució presentat per Costa contra la designació del magistrat substitut de Jesús María Barrientos, que també va ser recusat a petició de Costa.

El jurista i polític eivissenc Josep Costa, encausat en el judici del TSJC per un cas de desobediència contra els membres de l’antiga Mesa del Parlament, que van permetre un debat sobre la monarquia i l’autodeterminació l’any 2019. Entre els membres del tribunal es trobava el magistrat conservador Carlos Ramos i, en favor de “garantir un procés just”, el TSJC va decidir apartar-lo de la causa definitivament, ja que consideraven, com havia exposat Costa, que els seus informes poden suscitar “en el recusant i també en part de la societat, la legítima sospita de falta d’imparcialitat”.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut