Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

El TSJC ja ha rebut quatre recursos per l’ajornament de les eleccions

Tres impugnacions de partits polítics, propers al PSC, i una d’un particular, que ha demanat una mesura cautelaríssima

Agències 18/01/2021
El president del parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès; i la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, presidint la taula de partits sobre el 14-F. 15 de gener del 2021.

La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut quatre recursos per les eleccions autonòmiques del 30 de maig, tres dels quals relacionats amb l’ajornament de la convocatòria del 14 de febrer.

La sala ha rebut tres recursos que al·leguen vulneració de drets fonamentals pel canvi de data al 30 de maig, ha informat el TSJC.

Han recorregut l’ajornament de les eleccions els partits Lliga Democràtica i Federalistes d’Esquerres a més d’un particular, que ha demanat a la sala una mesura cautelaríssima.

A més, la sala contenciosa ha rebut un recurs de Pacma, que el va presentar abans de l’ajornament, en el qual al·lega vulneració de drets fonamentals a causa de les dificultats que les restriccions pel coronavirus generen per recollir fons i avals per concórrer als comicis.

Tots els recursos relacionats amb la convocatòria de les eleccions s’han adreçat a la secció 5 de la sala contenciosa del TSJC.