Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El TSJC delibera si suspèn el judici contra l’antiga Mesa del Parlament

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) delibera aquest dimecres al matí si suspèn el judici contra part de l’antiga Mesa del Parlament perquè les acusacions i tres de les quatres defenses han al·legat que encara hi ha pendent de resoldre un recurs de la fiscalia sobre la recusació d’un dels magistrats que havia de formar part del tribunal. Just a l’inici de la vista oral per desobediència contra Roger Torrent i tres exmembres de la Mesa, la fiscalia ha demanat suspendre perquè encara no s’ha resolt la seva petició de revocar la recusació del magistrat Carlos Ramos. L’acusació popular de Vox i les defenses, excepte Josep Costa, s’han adherit a la petició.

El ministeri públic ha assegurat que la seva petició per revocar la recusació del magistrat Carlos Ramos s’havia de resoldre en cinc dies, “com diu la llei”, i no pas en deu, com va disposar la sala, cosa que li sorprèn. Com que el termini encara no ha acabat, la fiscal creu que si li acaben donant la raó un cop acabat el judici es podria donar el cas que el judici s’hagués de repetir amb un altre tribunal. Segons ella, la recusació de Ramos vulnera el dret a un procediment amb el jutge predeterminat per llei.

Publicitat

Vox i tres de les quatre defenses s’han adherit a la petició de la fiscalia. L’advocat de Torrent, Andreu Van den Eynde, veu “impossible celebrar el judici en aquestes condicions” i no entén perquè la sala va donar trasllat a les parts per un incident de recusació com aquest. A més, considera que si el judici es fa ara i després s’ha de repetir, les defenses hauran exposat la seva estratègia, cosa que les posaria en “desavantatge” en un suposat segon judici.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra

L’exvicepresident primer de la Mesa Josep Costa, que es defensa a ell mateix, ha estat l’únic que s’ha oposat a la possible suspensió. Segons ell, la fiscalia ha actuat amb “mala fe processal en majúscules” presentant un recurs molt tard i amb arguments que no havia al·legat anteriorment. A més, segons ell, el judici s’hauria d’anul·lar totalment des de l’inici, des de l’admissió de la primera querella perquè és contrària a dret. A més, ha considerat que es tracta d’un “simulacre de judici, al marge del dret”, i ha exigit que Vox sigui apartat del procediment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut