Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

El TSJC deixa a punt el judici contra Laura Borràs pels suposats contractes irregulars quan presidia l’ILC

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat a punt de judici la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i tres homes més per suposats contractes irregulars quan ella presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), del 2013 al 2017.

Publicitat

La causa està oberta per un delicte continuat de prevaricació administrativa, un de frau administratiu, un de falsedat en document mercantil i un de continuat de malversació de fons públics. Segons la interlocutòria, Borràs hauria adjudicat a dos coneguts set contractes per més de 132.000 euros relacionats amb la web de la institució.

Borràs va ser nomenada directora de l’ILC el 15 de gener del 2013. Segons la interlocutòria, en la reunió de la junta de govern de l’ILC del 20 de març del 2013, presidida per Borràs, es va acordar com a objectius a curt termini l’elaboració d’un portal web de referència de les lletres catalanes, la unificació de les activitats impulsades o subvencionades per l’ILC en un mateix espai i la presència intensiva i participativa de les seves activitats a les xarxes socials per promoure i fomentar la lectura.

Entre març del 2013 i febrer del 2017 l’ILC va adjudicar, “per mitjà de la seva directora”, 18 contractes menors sobre el seu portal web, per un valor total de 330.000 euros, en els quals Borràs va “intervenir”, “proposant la contractació, acordant l’adjudicació, aprovant la despesa, certificant l’execució del servei, conformant la factura corresponent i autoritzant finalment el pagament”. D’aquests contractes, sis van ser adjudicats a Isaías H., per import global de 112.500 euros, i un a Andreu P.M., per 20.050 euros. Tots dos també estan encausats.

Et pot interessar  Laura Borràs carrega contra les crides a la unitat per part d'ERC: "No és convicció, és gesticulació"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió