Dissabte, 31 d'octubre de 2020 - Edició 828
La República

El TSJC autoritza la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones aprovada pel Govern

Queden fora activitats religioses, docents, extraescolars i culturals

Avatar
Agències 25/09/2020
Pla general de persones passejant pel carrer Major de Lleida aquest dissabte després de l'anunci del Govern de confinar la comarca del Segrià, el 4 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones aprovada pel Govern. Queden fora d’aquesta prohibició les activitats religioses, els transports, les activitats docents, les d’oci infantil i juvenil (extraescolars), les d’intervenció sociosanitària i les culturals. Les biblioteques, museus i monuments quedaran oberts complint amb el seu pla sectorial. Les activitats lúdiques, esportives, els parcs d’atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions. Aquesta limitació tampoc s’aplica al dret a la manifestació.

El tribunal argumenta que la ratificació que es demana no té per objecte noves mesures de limitació d’activitat o desplaçament de les persones o prestació de serveis, sinó la “pròrroga i modificació” de mesures ja adoptades.

En concret, “s’accentua o intensifica” una restricció que ja s’aplica, i que està “argumentada i justificada” per informes que informen que la majoria dels brots i dels casos es produeixen en l’àmbit familiar i social, el 61,6% dels brots actius i més del 50% dels casos. En l’informe anterior, del 9 de setembre, eren el 47,5% dels brots i el 37% dels casos, apunta la resolució judicial.

Relacionats