Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El TSJC admet que no troba magistrats per jutjar l’antiga mesa del Parlament

|

- Publicitat -

Un judici adornat amb polèmica. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès que no troba magistrats disponibles per jutjar l’antiga mesa del Parlament; després d’haver acceptat apartar els jutges Carlos Ramos i Jesús Maria Barrientos a causa de la seva imparcialitat. Així ho ha deixat palès el tribunal en una nota de premsa.

Es tracta del judici en contra de Roger Torrent, i els altres membres independentistes de la mesa del parlament de la legislatura; així com de l’ex-vice-president Josep Costa i els ex-secretaris Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado.

Publicitat

El judici ha estat ajornat en diverses ocasions, a causa de les recusacions esmentades. Tot i això, finalment, es va establir que el judici se celebraria els dies 26, 27 i 28 d’octubre. Sense èxit amb la nova data també es va haver d’ajornar perquè un altre judici l’advocat Jordi Pina. És per això que la nova data va fixar la data pel 5, 6 i 7 d’octubre. Tot plegat sembla que el judici és un despropòsit perquè només surten pals a les rodes, ara sense cap magistrat perquè el pugui dur a terme.

Cal recordar que les recusacions han estat fruit dels recursos emesos per l’exvicepresident de la mesa Josep Costa. El 3 d’agost passat, el TSJC va acceptar la recusació del magistrat Carlos Ramos i un mes abans, la mateixa sala ja va admetre la petició del mateix Costa: No comptar amb el president el TSJC, Jesús Maria Barrientos, de presidir el judici també per una sospita de manca d’imparcialitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut