Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El TS anul·la 4 anys després la vergonyosa sanció a un militar que va signar un manifest antifranquista

|

- Publicitat -

El Tribunal Supremo ha anul·lat, per fi, la sanció disciplinària a un militar que l’any 2018 va subscriure públicament un manifest contra el franquisme a l’Exèrcit i, posteriorment, va ser castigat per “manifestar expressions contràries a les Fuerzas Armadas” amb dues faltes greus i multes econòmiques.

Els seus superiors van considerar que rebutjar el franquisme contradeia “el deure de neutralitat política” i l’acusaven de “fer manifestacions contràries a la disciplina o basades en asseveracions falses”. Quatre anys després, el Supremo revoca les sancions i sosté que l’excaporal de l’Exèrcit de terra estava emparat per la llibertat d’expressió i que no va infringir el deure de neutralitat ni va atemptar contra el respecte als seus superiors ni contra el bon funcionament de l’Exèrcit.

Publicitat

L’alt tribunal remarca que el militar va subscriure el manifest, i després va fer declaracions a un mitjà digital on explicava les raons, com a resposta a un d’anterior subscrit per militars feixistes.

La sala entén que l’antic caporal no va emetre cap manifestació contra l’Exèrcit sinó que va limitar els seus comentaris “respecte dels militars que han signat el manifest de desgreuge al general Franco, i en resposta a aquest manifest”.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut