Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El Tribunal d’Edimburg deixa en llibertat Ponsatí sense retirar-li el passaport

La propera vista davant del jutge que examina l’euroordre serà el 12 de desembre

Redacció 14/11/2019
La consellera d'Ensenyament a l'exili, Clara Ponsatí

La justícia escocesa ha deixat en llibertat Clara Ponsatí, sense retirar-li el passaport. La consellera d’Ensenyament a l’exili s’ha presentat aquest matí davant la policia del país (concretament, a l’oficina de policia de Saint Leonard d’Edimburg) i ha comparegut després de la reactivació de l’euroordre contra ella per un presumpte delicte de sedició. L’ha acompanyat el seu advocat, Amer Anwar, que ha demanat la llibertat sota fiança insistint que rebutja el càrrec de sedició, pel qual pot arribar a ser condemnada fins a 15 anys de presó.

La vista ha començat a les tres del migdia i ha estat breu. La propera vista davant del jutge que examina l’euroordre del Tribunal Suprem serà el 12 de desembre.

La venjança de Vox

El partit ultra Vox, la tercera força política a Espanya, ha provocat un segon enfrontament amb Anglaterra per Ponsatí. Si fa uns dies Santiago Abascal demanava tancar la reixa de Gibraltar com a mesura de pressió per extradir la consellera a l’exili, avui ha proposat congelar totes les extradicions que demani la Gran Bretanya i oferir Espanya com a refugi. Així està la diplomàcia espanyola.