Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Tribunal d’Edimburg deixa en llibertat Ponsatí sense retirar-li el passaport

|

- Publicitat -

La justícia escocesa ha deixat en llibertat Clara Ponsatí, sense retirar-li el passaport. La consellera d’Ensenyament a l’exili s’ha presentat aquest matí davant la policia del país (concretament, a l’oficina de policia de Saint Leonard d’Edimburg) i ha comparegut després de la reactivació de l’euroordre contra ella per un presumpte delicte de sedició. L’ha acompanyat el seu advocat, Amer Anwar, que ha demanat la llibertat sota fiança insistint que rebutja el càrrec de sedició, pel qual pot arribar a ser condemnada fins a 15 anys de presó.

La vista ha començat a les tres del migdia i ha estat breu. La propera vista davant del jutge que examina l’euroordre del Tribunal Suprem serà el 12 de desembre.

Publicitat

La venjança de Vox

El partit ultra Vox, la tercera força política a Espanya, ha provocat un segon enfrontament amb Anglaterra per Ponsatí. Si fa uns dies Santiago Abascal demanava tancar la reixa de Gibraltar com a mesura de pressió per extradir la consellera a l’exili, avui ha proposat congelar totes les extradicions que demani la Gran Bretanya i oferir Espanya com a refugi. Així està la diplomàcia espanyola.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut