Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Tribunal de Cuentas se les empesca per no haver d’investigar els comptes de Vox el 2020

|

- Publicitat -

Ja fa onze mesos que el Tribunal de Cuentas afí a les clavegueres de l’estat guarda en un calaix la petició de la Fiscalia de València per investigar si hi havia alguna infracció amb relació a la Llei de Finançament de Partits Polítics.

Segons un article d’investigació d’Infolibre, el tribunal es manté tancat a donar cap resposta després que una antiga militant de la formació d’extrema dreta denunciés el juliol del 2020 l’existència d’una “caixa b” a l’organització del partit a València. Entre la fiscalia i el Tribunal de Cuentas ho han pogut arreglar per deixar aquest cas fora de la mirada mediàtica, ja que en tan sols tretze dies, la fiscalia va concloure que no hi havia indicis de delicte, però va enviar un escrit al Tribunal perquè analitzés si els fets “són constitutius de les infraccions administratives contemplades” a la llei de finançament de partits.

Publicitat

El digital confirma que l’organisme jurídic posa excuses per negar-se a investigar la situació al·legant que només actua d’ofici si s’ha d’investigar alguna cosa per iniciativa pròpia o per sol·licitud de les Corts o Parlament Autonòmics. Un organisme, cal recordar, amb una majoria conservadora clara dins el seu mandat.

 

 

Et pot interessar  Junts, Vox, Cs i el PPC demanen la dimissió d'Ubasart i el PSC reclama que s'assumeixi responsabilitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut