Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Tribunal de Cuentas no fa marxa enrere i manté en 5,4 MEUR la petició de fiança per l’acció exterior

|

- Publicitat -

El Tribunal de Comptes ha mantingut en 5,4 milions d’euros la petició de fiança a 34 excàrrecs del Govern per l’acció exterior entre 2011 i 2017. Ara, la delegada instructora els dona 15 dies hàbils per abonar-la de forma solidària entre els afectats. Si els responsables de les presumptes despeses indegudes no abonen la quantitat reclamada en el termini fixat, es procedirà a embargar-los béns. La delegada instructora no ha fet modificacions substancials en l’acta de liquidació després d’escoltar les al·legacions de les defenses dimarts, en una sessió que s’ha allargat fins a aquest dimecres. La quantitat fixada, que s’haurà de confirmar més endavant en un judici, és de 5.422.411,10 euros.

L’acta de liquidació provisional que el Tribunal de Comptes va entregar ahir dimarts als afectats xifrava les despeses suposadament irregulars en 5.422.879,48 euros. Les partides que han patit lleugeres variacions a la baixa han estat les atribuïdes a les delegacions de la Generalitat a Dinamarca i Croàcia.

Publicitat

En la sessió d’aquest dimecres ha estat el torn de la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i les acusacions particulars. Segons ha explicat l’advocat i exconseller Francesc Homs en una atenció als mitjans a la sortida, el ministeri públic ha fet una intervenció “política” i l’advocacia no ha fet cap argumentació.

La delegada instructora ha exonerat a vuit dels 42 excàrrecs a qui havia citat entre els quals els exconsellers de Presidència Jordi Turull i Neus Munté.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut