Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Tribunal de Cuentas fa marxa enrere i queda retratat permetent els avals de l’ICF a ex-alts càrrecs represaliats

L’intent de repressió extrema del Tribunal de Cuentas contra l’independentisme queda en no res després que se’n fes molt soroll mediàtic i que ara considerin que rebutjar l’aval va ser “irracional i absurd”

Redacció 24/03/2022

El sentit comú s’ha imposat finalment al Tribunal de Cuentas, que després d’insistir amb repressió contra els ex-alts càrrecs del Govern durant el procés per imposar-los sancions milionàries per suposats diners malgastats, ha fet marxa enrere i finalment permetrà, després de tota la polèmica que hi va haver, que l’Institut Català de Finances pugui avalar aquesta trentena d’ex-alts càrrecs. Això sí, la decisió arriba després que molts d’ells fins i tot embarguessin béns personals com finques o cases per poder fer front a la repressió extrema.

En total els demanaven 5,4 milions d’euros, i entre els implicats hi havia membres del Govern de Puigdemont com el mateix president exiliat, el vicepresident legítim Oriol Junqueras, Andreu Mas-Colell o Artur Mas. Segons les informacions de diversos mitjans, la resolució de l’actual comitiva del Tribunal de Cuentas ha estat molt contundent amb la delegada que va denegar que l’ICF avalés els implicats, i argumentava que la seva actuació va ser “intencionada i no imprudent”. En concret, el tribunal assegura que rebutjar aquest aval va ser “irracional i absurd”. Tot plegat, en un cas sense solta ni volta que per ara no té ni data de judici.