Diumenge, 9 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

El Tribunal de Cuentas eximeix l’Ajuntament de Colau dels presumptes contractes menors

S’ha arxivat la causa perquè la denunciant de Cs no es va personar en la causa i la fiscalia de Sánchez va considerar que no hi havia indicis de cap perjudici

Avatar
Agències 28/04/2021

El Tribunal de Comptes ha arxivat la investigació contra l’Ajuntament de Barcelona per suposats incompliments en la contractació pública. L’octubre passat el grup municipal de Cs va denunciar a aquest tribunal administratiu que el govern municipal abusava de la contractació menor, adjudicant uns 300 contractes un cèntim per sota del límit legal a partir del qual s’ha de fer un concurs públic des del 2017. El Tribunal de Comptes va instar la presidenta de Cs a l’Ajuntament, María Luz Guilarte, a personar-se en la causa, però aquesta ho va declinar al·legant que només volia col·laborar en la investigació, però no formar-ne part.

L’Advocacia de l’estat va dir que no era perjudicada i per tant tampoc demanava investigar el cas, i la fiscalia va demanar-ne l’arxivament en considerar que no hi havia indicis de cap perjudici concret a les arques públiques de forma voluntària, imprudent o negligent.