Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El Tribunal Constitucional il·legítim estudiarà els recursos dels presos polítics durant el gener

Bona part dels magistrats que han d’estudiar els recursos dels presos estan pendents de la seva renovació des de fa més d’un any

Agències 05/01/2021
Imatge de la façana del Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional es podria començar a pronunciar sobre la sentència del procés independentista aquest mateix mes de gener. Segons informa El País, el Tribunal preveu començar a estudiar els diversos recursos dels presos polítics que té sobre la taula a partir del primer ple d’aquest any, que es preveu per la segona quinzena d’aquest mes. També començarà a estudiar els recursos dels condemnats a penes que no impliquen presó, com és el cas de Carles Mundó i Meritxell Borràs, ja que consideren que plantegen menys discussió que el cas dels presos polítics. Malgrat tot, El País recorda que aquesta sentència ja marcarà els criteris que hauran de seguir els posicionaments posteriors.

A això se li suma el fet que una tercera part dels magistrats del Constitucional estan pendents de la seva renovació des de fa més d’un any en el qual molt probablement acabarà en una nova mostra de la injustícia repressora espanyola que només busca turmentar qualsevol que estigui implicat en causes independentistes.