Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El TJUE renya ara Bèlgica per no haver consultat Luxemburg sobre les euroordres

|

- Publicitat -

El jutge ponent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea per les prejudicials del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena veu “una mica estrany” que Bèlgica no consultés Luxemburg sobre les euroordres contra l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. Durant la vista a Luxemburg d’aquest dimarts, el danès Lars Bay Larsen ha recordat a Bèlgica que els estats no tenen “llibertat” per afegir drets fonamentals a l’examen judicial de les euroordres que marca la jurisprudència de la UE. “Això s’haurà d’analitzar”, ha dit el danès, sense descartar que es pugui ampliar el marge de rebuig per drets fonamentals. Bèlgica està mantenint una posició ambigua durant la vista judicial.

“Entenc que per Bèlgica és difícil donar una opinió per motius constitucionals, per la separació de poders”, ha dit Bay Larsen, reconeixent que és un “situació delicada”, però reclamant claredat a les lletrades belgues sobre la seva posició en el cas de l’euroordres.

Publicitat

De fet, les lletrades han apuntat que el rebuig a l’extradició per vulneració del dret a un judici just es podria fer “gràcies a futura jurisprudència” del TJUE. Bèlgica va denegar l’entrega a Espanya de Puig per risc de vulneració del dret a la presumpció d’innocència i al jutge predeterminat per la llei.El TJUE ha fet una pausa per dinar i continuarà la vista judicial a dos quarts de tres de la tarda.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE es pronuncia dijous sobre el recurs de Puigdemont pel rebuig inicial del PE a donar-li l'escó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut