Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

El TJUE posa la cirereta a favor d’Espanya donant-li la raó en contra de la participació del Kosovo a l’ORECE

|

- Publicitat -

El mateix dia que Europa ha tornat a girar l’esquena a Junqueras i el seu recurs per la legitimitat del seu escó al Parlament Europeu, l’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) defensa donar la raó a Espanya en el recurs per anul·lar una decisió de la Comissió Europea de permetre a Kosovo participar en l’Organisme Europeu de Reguladors de Comunicacions Electròniques (ORECE). Les conclusions de l’alemanya Juliane Kokott, que no són vinculants, consideren que l’executiu europeu no va estava “facultat” per prendre aquesta decisió. L’opinió de l’advocada general del TJUE respon a una apel·lació d’Espanya a una sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que havia desestimat el seu recurs contra la decisió de la Comissió Europea de permetre que Kosovo participés en aquest organisme.

Publicitat

Malgrat que l’advocada general del TJUE subratlla que la decisió de la Comissió Europea “en cap cas suposa el reconeixement de Kosovo”, sí veu problemes sobre les competències de Brussel·les per fixar les normes a la participació de l’agència reguladora del país. “Seria incompatible amb la independència de l’ORECE que la Comissió tingués les competències normatives unilaterals sobre la seva tasca”, diu.

En el recurs, Espanya argumentava que la decisió de l’executiu comunitari vulnerava el dret dels estats a decidir sobre el reconeixement de Kosovo. Aquest punt, però, la lletrada defensa que sigui rebutjat perquè considera que en cap cas la decisió de Brussel·les suposa un reconeixement al país.

Et pot interessar  Puigdemont recorre al TJUE la pèrdua de la immunitat
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió