Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El TC tomba el recurs del Senat impedint de nou la reforma judicial i la seva renovació

|

- Publicitat -

El Tribunal Constitucional (TC) rebutja el recurs de súplica interposat pel Senat que buscava debatre i votar en el ple d’aquest dijous les esmenes suspeses pel TC el dilluns passat. Així, el ple del TC, amb majoria conservadora, manté la suspensió de la tramitació al Senat d’aquestes dues esmenes del PSOE i Podem, les quals faciliten la renovació del CGPJ, on magistrats conservadors amb el mandat caduc bloquegen la renovació de l’òrgan i, de retruc, el nomenament de dos nous magistrats del TC.

El Senat, a l’escrit, sol·licitava personar-se en el procediment, impugnava la mesura cautelaríssima del TC, i demanava que la petició es resolgués abans del ple d’aquest dijous, 22 de desembre, on el Senat debatrà i votarà la proposició de llei orgànica de reforma del Codi Penal retallada pel TC.

Publicitat

El ple extraordinari del TC, convocat pel president Pedro González-Trevijano, s’ha allargat hores; va començar el passat dimecres, 21 de desembre, a les set de la tarda, per debatre i votar les al·legacions presentades pel Senat contra la suspensió cautelar de la reforma judicial que el TC va ordenar dilluns a petició del PP. A la sessió també hi han participat els membres amb el mandat caducat, que són González-Trevijano, el president, i Antonio Narváez, als quals el PSOE i Podem van intentar recusar per impedir que participessin en unes votacions que afectaven directament el seu càrrec. Tal com succeeix des de fa mesos, el sector conservador està forçant posposar les recusacions.

Segons han revelat fonts del Constitucional a l’ACN, els magistrats Juan Antonio Xiol, Cándido Conde-Pumpido, Ramón Sáez, María Luisa Balaguer i Immaculada Montalbán han anunciat la intenció de formular vot particular.

Et pot interessar  L'Associació de Fiscals retreu a la Fiscalia General de l'Estat que els ocultés la petició d'un informe sobre l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut