Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El TC fa tard: rebutja emparar Puigdemont contra la suspensió de càrrec públic quan ja no és diputat al Parlament

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha inadmès per prematur el recurs d’empara que va presentar el president de la Generalitat exiliat Carles Puigdemont contra la interlocutòria del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena que va tancar la instrucció de la causa del procés i va considerar que la Mesa l’havia de suspendre de funcions i càrrec públic, en aplicació de l’article 384 bis de la llei d’enjudiciament criminal (LECrim) pel seu processament.

El tribunal de garanties ha pres la decisió per unanimitat perquè entén que Puigdemont no ha esgotat la via judicial. La sentència, del 28 de gener, explica que la presentació del recurs d’empara és “prematura perquè coincideix temporalment amb la substanciació dels recursos interposats en el procediment judicial contra la resolució”.

Publicitat

La defensa de Puigdemont va impugnar l’octubre del 2018 la interlocutòria del 9 de juliol de l’instructor de Llarena, perquè entenia que aquesta resolució encara no havia adquirit fermesa i que, per tant, vulnerava el dret dels ciutadans a participar en afers públics a través dels seus representants, així com el dret a estar en condicions d’igualtat en l’exercici del càrrec públic que ocupa.

El TC destaca que precisament sobre la resolució del jutge Llarena es van presentar els recursos davant el magistrat i la Sala Penal, i queda “constatat que quan es va interposar la demanda d’empara encara s’havien de resoldre, en seu judicial, els recursos contra la interlocutòria que és objecte d’impugnació d’aquest recurs”.

Et pot interessar  Puigdemont "respondrà probablement la setmana que ve" si serà el candidat de Junts al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut