Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El TC convoca el ple extraordinari per “verificar la idoneïtat” dels nous magistrats: tindrà lloc aquest dijous a les 13 h

|

- Publicitat -

El Tribunal Constitucional (TC) ha convocat el ple extraordinari que ha de “verificar la idoneïtat” dels nous magistrats designats pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i pel govern espanyol, que tindrà lloc el pròxim dijous, 29 de desembre, a les 13 hores. A la reunió, el TC “examinarà la verificació del compliment dels requisits exigits per als nomenaments”. El CGPJ va designar el passat dimarts, 27 de desembre, el president de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem, César Tolosa, i l’expresidenta de la sala social, María Luisa Segoviano, que seran els nous magistrats del Constitucional.

La verificació de la idoneïtat consisteix en la comprovació que els candidats compleixen amb el que fixa la llei que regula el TC. La convocatòria arriba després que el CGPJ hagi notificat el matí d’aquest dimecres, 28 de desembre, al TC l’acord amb els seus nomenaments així com el currículum dels candidats. Amb les quatre designacions el Constitucional passarà a tenir una majoria progressista.

Publicitat

L’article 18 de la llei que regula el TC dicta que els membres de l’òrgan hauran de ser designats entre “ciutadans espanyols que siguin magistrats, fiscals, professors d’universitat, funcionaris públics o advocats, tots ells juristes de reconeguda competència amb més de quinze anys d’exercici professional o en actiu en la seva respectiva funció”, tal com recull l’ACN.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut