Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El TC admet el recurs contra el decret balear que elimina el requisit d’un nivell de català per treballar a la sanitat

PSOE i Sumar consideren que hi ha una “vulneració del règim de cooficialitat lingüística”

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitució ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat promogut per més de 50 diputat del grup del PSOE i de Sumar del Congrés dels Diputats contra la disposició final segona i la disposició derogatòria única del decret llei del govern de les Illes Balears, de PP i Vox, de mesures urgents en l’àmbit educatiu i sanitari del 28 d’agost. Aquest decret llei incorpora, entre altres mesures, “eliminar, amb caràcter general, l’exigència d’un determinat nivell de coneixement de català com a requisit per accedir a llocs de treball de personal estatutari i laboral al Servei de Salut de les Illes Balears i els seus ens instrumentals adscrits, pel que fa al personal que desenvolupa funcions sanitàries”.

Els diputats que han recorregut la norma consideren que podria haver-hi una vulneració dels articles 86 de la Constitució i del 49 de l’Estatut de les Illes Balears “per falta de pressupost habilitant i afectació d’un dret estatutari”. Així mateix, entre altres motius, consideren que hi ha una “vulneració del règim de cooficialitat lingüística i del dret dels ciutadans a emprar la llengua catalana en les seves relacions amb l’administració sanitària”.

Publicitat

Per altra banda, el TC també ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat que han interposat més de 50 senadors del grup del PSOE contra la Reforma del Reglament del Senat pel qual es modifiquen els articles 133 i 182 i que permet decidir sobre la tramitació d’urgències de les proposicions de llei.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut