Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

El TC admet a tràmit els recursos de Puigdemont i Comín en contra de mantenir les ordres de detenció fixades per Llarena

El tribunal veu especial transcendència constitucional però ni de bon tros ho suspèn de forma cautelaríssima

Agències 16/07/2020
Els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín davant del Parlament Europeu a Estrasburg parlen davant la concentració d'Omplim Estrasburg, el 13 de gener del 2020. (Horitzontal)

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit per unanimitat el recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín contra la decisió del magistrat del Tribunal Suprem, instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, de mantenir les ordres de detenció encara que fossin reconeguts com a eurodiputats i, per tant, tinguin immunitat. El TC veu una “especial transcendència constitucional” a l’assumpte perquè afecta una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina a aquest tribunal i perquè “transcendeix del cas concret perquè planteja una qüestió jurídica de rellevant i general repercussió social”. Tanmateix, el TC rebutja suspendre la decisió de Llarena de forma cautelaríssima.

El ple del Constitucional no aprecia una “urgència excepcional” però obre peça separada per resoldre sobre la suspensió. Dona tres dies a les parts per presentar al·legacions. El ponent de la sentència sobre el recurs d’empara serà el magistrat Cándido Conde-Pumpido.