Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Supremo protegeix el rei fugat: No admet una querella contra l’Agència Tributària per omissió d’investigar l’emèrit

|

- Publicitat -

El Tribunal Supremo no ha admès a tràmit una querella contra la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, i el director general de l’Agència Tributària, Jesús Gascón, per suposats delictes de prevaricació administrativa i d’omissió de persecució dels delictes en relació amb el rei emèrit Joan Carles I. La denúncia presentada per l’Assemblea Republicana de Vigo denunciava que no s’havia investigat l’exmonarca després que es conegués per la premsa les presumptes irregularitats. La sala segona de l’alt tribunal ha rebutjat la querella perquè creu que “no ofereix element o principi de prova que avali raonablement la versemblança de la realitat dels fets”.

La interlocutòria del Suprem diu que la querella, pel que fa a Delgado, es fa ressò d’uns fets que “considera que han passat, però sense que acompanyi a la seva denúncia dades objectives i accessibles de la realitat del que ha succeït”.

Publicitat

En relació amb el director de l’Agència Tributària, el Suprem remarca que no veu nexe de connexió entre els fets atribuïts a Delgado i a Gascón.

Et pot interessar  Els inspectors d'hisenda qualifiquen "d'independència fiscal" la proposta de finançament d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut