Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Supremo protegeix el rei fugat: No admet una querella contra l’Agència Tributària per omissió d’investigar l’emèrit

L’alt tribunal creu que no hi ha cap prova que avali la sospita del denunciant

Avatar
Agències 20/05/2021
Façana del Tribunal Suprem. Els mateixos jutges que en formen part no veuen clar el decret que els delega l'última paraula sobre les restriccions després que acabi l'estat d'alarma.

El Tribunal Supremo no ha admès a tràmit una querella contra la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, i el director general de l’Agència Tributària, Jesús Gascón, per suposats delictes de prevaricació administrativa i d’omissió de persecució dels delictes en relació amb el rei emèrit Joan Carles I. La denúncia presentada per l’Assemblea Republicana de Vigo denunciava que no s’havia investigat l’exmonarca després que es conegués per la premsa les presumptes irregularitats. La sala segona de l’alt tribunal ha rebutjat la querella perquè creu que “no ofereix element o principi de prova que avali raonablement la versemblança de la realitat dels fets”.

La interlocutòria del Suprem diu que la querella, pel que fa a Delgado, es fa ressò d’uns fets que “considera que han passat, però sense que acompanyi a la seva denúncia dades objectives i accessibles de la realitat del que ha succeït”.

En relació amb el director de l’Agència Tributària, el Suprem remarca que no veu nexe de connexió entre els fets atribuïts a Delgado i a Gascón.