Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

El Supremo ja hauria decidit negar el tercer grau dels presos polítics per “falta de penediment”

Segons informa El País, els magistrats han decidit donar suport al recurs del fiscal, que demanava revocar els canvis de graus que es van concedir el juliol per la Generalitat

Àlex Huguet
Àlex Huguet 27/11/2020
Presos i preses polítics asseguts al Suprem

El Tribunal Supremo no tancarà el debat del tercer grau dels presos polítics fins a la setmana que ve. El diari El País, però, detalla aquest divendres que el Supremo tanca la porta a la semillibertat dels presos. Segons el diari, els magistrats s’haurien inclinat per estimar el recurs de la fiscalia sobre el tercer grau dels líders del procés per la seva “falta de penediment”. Per tant, el vicepresident legítim de la Generalitat, Oriol Junqueras, i la resta de presos polítics seguiran empresonats sense gaudir de la semillibertat que van tenir uns dies de principis de l’estiu del 2020.

La sala penal va deliberar aquest dijous sobre la meitat dels recursos presentats per la fiscalia, contra l’acusació del tercer grau als condemnats per sedició, i segons les fonts consultades, el Tribunal ha optat per rebutjar els arguments dels presos polítics i donar suport al recurs del fiscal, que demanava revocar els canvis de graus que es van concedir el juliol per la Generalitat.

Aquest dijous, el secretari de mesures penals, Amand Calderó, va elogiar els informes de les Juntes de Tractament, però va criticar els jutges i els fiscals, perquè assegura que no han ajudat a lluitar contra la pandèmia. Justícia va demanar-los minimitzar les presons preventives, i evitar així aglomeracions, però no ha canviat res.

Relacionats